Méretre vágás

Lapszabász gépeinkkel vállaljuk műanyag lemezek méretre vágását.
Függőleges szabászgépünk nagyméretű lemezek derékszögű vágására alkalmas, míg vízszintes gépünkön a kisebb méretek szabása történik. Ezen a gépen nemcsak derékszögű idomok, hanem pl. trapézformák kialakítására is lehetőség van. Ugyancsak ezen a gépen – köszönhetően a fűrészlap 0-45° közötti állíthatóságának – a derékszögűn túl ferde élek vágására is mód van.
 
Kérjük, hogy szabásigényüket előre jelezzék, melyet leterheltségünk függvényében visszaigazolunk. Az általános vállalási határidő a kisebb tételekre 2 munkanap.
 
Kérjük, hogy erről előzetesen érdeklődjön!
 
 

Forgácsolás - CNC felső maróinkon

Alakos formák, íves felületek kivágását, furatok, zsákmarások készítését is vállaljuk.
 
Asztalméretek:
Forgácsolt anyagfajták
Feldolgozható maximális anyagvastagság
1700 x 2500 mm
PMMA, PC, PET, POM, PVC, PA, PE, PP, PS, ABS stb.
58 mm
1770 x 960 mm
50 mm
450 x 650 mm
55 mm
 
 

Élmunkák

Az alábbi műveletekkel tudjuk elérni, hogy egy forgácsolt terméknek is szép, esztétikus élei lehessenek
 
Élcsiszolás
Élcsiszolásnál az élek simák, egyenletesek lesznek. A polírozással ellentétben nem lesznek fényes élek az anyagon.
 
Élletörés, fazettázás
A forgácsolt él alapvetően merőleges a felületre. Vannak igények (akár műszaki, akár esztétikai okok), amikor az élnek valamilyen profilt kell adni vagy adott szögben (egyik vagy mindkettő oldalról) letörni. Erre kínálunk lehetőséget. Az elérhető megoldásokról érdeklődjön értékesítőinknél.
 
Élpolírozás
A fűrészelt, forgácsolt él matt, esetenként egyenetlen. Dekoratívvá, fényessé lehet tenni polírozással, melynek több módszere ismert.
A tárgy alapanyagához, formájához, gyártásának technológiájához, illetve a kívánt végtermék-minőséghez alkalmazkodva kézi, gépi és lángpolírozást is vállalunk.
Polírozást jellemzően PMMA/plexi anyagon végzünk. Ez a legszebben polírozható anyag, éle gyönyörű víztiszta lesz polírozást követően.
Viszonylag gyakran polírozunk polikarbonátot és PET élet is. Ezen anyagok éle fényesíthető, de szürkés árnyalatú lesz, átlátszóságuk csak követi, de nem éri el a plexiét. Mégis sokkal igényesebb kinézetet tud adni a terméknek, mint a forgácsolt él.
Egyéb anyagok polírozása nem jellemző. Igény esetén a lehetőségekről egyeztessünk egyedileg.
 
 

Lézervágás

A vágási vonal nagyon pontos és vékony, ezért egészen apró, részlet gazdag grafikát is tökéletesen ki lehet vágni lézerrel.
A vágási vonal mentén a műanyag fényes marad, nem válik mattá.
A lézervágás feszültséget visz az anyagba. Ez egy másik agresszív behatásra (ilyen például egy erős vegyszer, fertőtlenítőszer, esetleg ragasztó) repedezéshez vezethet. Ezt a felhasználási területre kérjük előzetesen megfontolni, bepróbálni!
 
Asztalméret
Lézercső teljesítmény
Vágható anyagok és maximális anyagvastagság
PMMA
PET
PS
POM
1490 x 2400 mm
80 W
15 mm
5 mm
3 mm
8 mm
800 x 1200 mm
80 W
15 mm
5 mm
3 mm
8 mm
 
 

Ragasztás

Akril (plexi), polikarbonát, PVC és polisztirol lemezek élben és lapon történő ragasztását is vállaljuk. Ragasztással tetszetős és erős illesztések hozhatók létre.
Egyéb anyagok ragasztásáról egyedileg egyeztessünk. Több anyaggal van tapasztalatunk, számos köztük azonban nem szépen vagy nem megfelelő kötéserősséggel ragaszthatók tapasztalataink szerint.
 
 

Hegesztés

A hegesztés a ragasztással szemben kevésbé szép.
A hegesztési varrat mindig látható, nem esztétikus.
Alkalmazásának létjogosultsága ott van, ahol az összeillesztendő felületek egymásra illesztése, felfekvése nem biztosított.
Hőimpulzusos hegesztést vállalunk.
 
 

Élhajlítás

Élhajlításkor a munkadarabot egy egyenes mentén a kívánt szögben meghajlítjuk.
Meleg-hajlítást végzünk, ami alaktartóbb. Fólia kategóriájú és vastag lemezek élhajlítását is vállaljuk.
 
 
 
Hajlítható anyagok és maximális anyagvastagság (mm)
Maximális hajlítási hossz
Egyszerre hajlítható élek száma
PMMA
PC
PET
PS és ABS
POM
PP
PVC
 
1200 mm
  1.  
  1.  
6 -10 bemarással
  1.  
  1.  
  1.  
  1.  
  1.  
 
1960 mm
  1.  
 
 
 
 

Gravírozás

Anyagfajta függvényében lézerrel és mechanikus maróval is vállalunk gravírozást.
 
 

Melegátalakítás

A hőre lágyuló műanyagok melegen formára alakíthatók. Számtalan ilyen, lemezből adott hőmérsékleten vákuum- vagy préslégformázott tárgy vesz körül bennünket. A hőformázó gépek asztalmérete, s ezáltal az onnan lekerülő termékek nagysága behatárolt. Cégünk specialitása, hogy szokványos méretű termékeken túl a gigantikus méretek adta kihívásokra is válaszolni tud.
 
Formázható maximális lemezméret: 2050×3050 mm
 
Sokféle hőre lágyuló műanyag lemez alakítható berendezésünkben, a legtöbb tapasztalatunk az akril lemezek megmunkálásában van.
 
A kialakítható formák világa a legegyszerűbb egy irányban történő íveléstől a bonyolult formák kialakításáig, például termékcsomagolások, flakonok, poharak embermagasságúra nagyított hű másolásáig terjed. A vállalhatóságot a konkrét igény ismeretében egyedileg tudjuk megítélni.
 
Lehetséges előzőleg kimart, gravírozott táblák utólagos hajlítása is.
 
A megmunkálás alakító szerszámot igényel. Ennek tervezését, legyártását vagy legyártatását is elvállaljuk, illetve – előzetes egyeztetés után- hozott szerszámmal is dolgozunk.
 
Maximális formázható teríték méret
Anyagfajták
Jellemző művelet: ívelés – hengerek, hengerszeletek készítése, félgömbök, egyéb alakos formák gyártása
2 x 3 m
PMMA, PET, PC, PS, ABS,PVC stb.
Melegalakításnál a termékgeometria a megvalósíthatóságot jelentősen befolyásolja. Azt, hogy a gyártását tudjuk-e vállalni, milyen anyagból és anyagvastagsággal, mindig egyedileg ítéljük meg a termék ismeretében.
45 x 60 cm