PMMA (plexi, akril) - öntött
 

 
Az PMMA, közkeletűbb nevén plexi egy nagy múltú, népszerű és jól ismert műanyag. Öntéssel előállított változata (amikor a folyékony kiindulási alapanyagot egy sablonban keményítik ki, polimerizálják, ezáltal az egész plexi tábla egy nagy óriásmolekula lesz) sokkal kevesebb belső anyagfeszültséggel rendelkezik, mint az extrudált változat. Így sok szempontból hálásabb vele dolgozni.
Könnyen megmunkálható. Nagyon jó az időjárás állósága, bel- és kültéren is fel lehet használni.
A víztiszta változat a leginkább keresett, de számos változata elérhető.
 
Főbb felhasználási területek:
Megmunkálhatóság: forgácsolható, lézervágható, élhajlítható, ragasztható, hőformázható
 
Színek: víztiszta, füst, opál, sárga, narancssárga, piros, kék, zöld, barna, fekete (a színek transzparens és nem átlátszó változatai)

Vastagságok: 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 15 mm, 20 mm, sőt rendelhetők un. plexi tömbök 30; 40; 50 és 60 mm vastagságban.

Táblaméretek: 2030 x 3050 mm (Víztiszta és füst színben kisebb méret is elérhető.)
 
A pontos színekről, vastagságokról, árnyalatokról kérem, érdeklődjenek értékesítő kollégáinknál a 88/596-180-as telefonszámon, vagy az info[kukac]szatunaplex[pont]hu e-mail címen.

Specialitások/ Különlegességek:
Egyoldalon szatén felületű:
Két oldalon szatén  felületű:
Led plexi:
A led plexi lemezeket, tömböket, kifejezetten a LED-es megvilágítási feladatokra fejlesztették, illetve optimalizálták. Fényáteresztő képességük maximális és jól szórják a fényt. Nincsenek zavaró hot spotok. 
Kapható vastagságok: 3; 20 és 30 mm.
 
Öntött plexi lemez technikai adatlapjának letöltése.
 
 https://szatunaplex.hu/anyag/kezelesi-utmutato-plexi-polikarbonat-termekekhez

Elérhető táblaméretekről érdeklődjön értékesítő kollégáinknál a 88/596-180-as telefonszámon, vagy az info[kukac]szatunaplex[pont]hu e-mail címen.