Segédanyagok

 

Ragasztók:

  1. Oldószeres (egy komponensű) – Acrifix1S 0116: T-ragasztásokhoz, keskeny felületekhez, PS, PMMA és ABS anyagokhoz. Kismértékben fugakitöltő, ezért a felületek összefekvésére érzékeny. Diklórmetán-mentes. Színe: víztiszta.
Kiszerelés: 100 g
 
  1. Fényre kötő (egy komponensű) – Acrifix 1R 0192:keskeny élekhez és T ragasztásokhoz, felületi ragasztásokhoz, sarkokhoz. Viszonylag sűrű, víztiszta ragasztó. Mivel fényre köt, csak átlátszó anyagokhoz ajánlott. Intenzív megvilágításra hamarabb köt (UV fény hatásos, de nem kell feltétlenül).
Kiszerelés: 100 g
 
  1. Kétkomponensű: PMMA, ABS, PS, PVC  és faanyagok ragasztásához. Katalizátor 20-szal használható
Kiszerelés: kimérve (saját, hozott edényzetbe)
 

Polírpaszta:

  • A forgácsolt, vágott felületek, élek sorjásak, mattak. Kellő előkészítés, egyre finomabb papírú csiszolást követően fényesre polírozhatóak pasztával. Ez főként a plexire (PMMA) igaz. Egyéb műanyagok (pl. PET, PC) szintén fényesíthetőek, de a plexi átlátszóságát, fényességét nem érik el.
  • Felületi sérülések, karcok eltüntetésére nem igazán alkalmas. Ugyanis a karcot előbb homogénen, finoman le kell csiszolni  a karc mélységéig. Ezt követően a paszta kifényesíti, de a csiszolás szinte mindig fénytörés formájában látszódni fog.
Kiszerelés: 75 ml