Kik vagyunk?
 
Mi vagyunk az a cég, aki az ön egyedi kívánságait, terveit megvalósítja a legkülönbözőbb műanyag lemezekből.
 
Szüksége van valamire, ami:
 
Ha ilyesmit keres, a legjobb helyen jár, hiszen mi pont az a műanyag feldolgozó cég vagyunk, aki tudja, miből és hogyan kell elkészíteni ezeket az egyedi darabokat, és rendelkezik is az ehhez szükséges gépekkel.
 
Az egyszerű méretre vágástól a hajlítások vagy íves felületek kialakításáig, az élek fényesre polírozásától a bonyolultabb darabok ragasztásáig mindent meg tudunk csinálni, ami egyedi műanyag elemek készítéséhez szükséges.
Mi több, minket ugyanúgy felkérhet egy darab gyártására, mint sorozatmunkára, legyen az igényelt termék pici, vagy különlegesen nagy méretű.
 
De nem volt ez mindig így. Ha kíváncsi rá, honnan indultunk és milyen pályát futott be cégünk, kérjük olvasson tovább!
 
 
 
Íme, egy kis "történelem":
 
A plexi gyár
 
A Szatunaplex Kft. 1998-ban alakult egy nagy vegyipari vállalat plexi gyártó üzemének privatizálásával. A termék akkori legnagyobb vevője, a légterelőket gyártó Szatuna Kft. vásárolta meg, elsősorban saját alapanyag igényének biztosítására. Az üzem a 60-as évektől gyártott öntött plexi lemezeket, Magyarországon egyedüliként. A nagy vegyipari gyáron belül azonban "mostohagyereknek" számított, kevés figyelmet, kevés fejlesztési forrást kapott ez a kis üzem.
 
Új gazda kezében azonban hamar kiderült, hogy a "rút kis kacsa" fejlődőképes, és meg tud állni a saját lábán. A tulajdonos igényes mellett sok, sőt egyre több vevőt ki tudtunk szolgálni.
 
Bár az import anyagokhoz képest kisebb táblaméretű plexi lemezeket gyártottunk, viszont azokat nagyon rugalmasan, sok színben. Akár egyedi színekben is, rövid határidővel. Ez adta a kezdeti években cégünk különlegességét, hiszen abban az időben színes lemezeket importból csak "tonnás" tételben lehetett vásárolni. Ilyen rugalmasan senki más nem tudott a vevők igényeire reagálni.
 
 
Műanyag feldolgozás, egyedi igényekre
 
Az évek teltek, a piac változott, és ezzel a változással mi is igyekeztünk lépést tartani. 
 
2001-től a saját gyártású öntött plexin kívül más műanyag lemezeket is elkezdtünk forgalmazni vevőnk számára, újabb 3 év elteltével pedig belevágtunk a feldolgozásba.
 
Sorra vásároltuk meg az ehhez szükséges gépeket, évről évre fejlesztettük gépparkunkat, és persze egyre több tapasztalatot szereztünk a műanyagok megmunkálása terén. Így mire 2013-ban eljött az a pillanat, hogy a bő félévszázados tevékenységet, a plexi gyártást leállítsuk, már átvette helyét a műanyag feldolgozás.
 
Mindig vevőink egyedi elképzeléseit, igényeit valósítjuk meg, a mi "termékünk", amit igazából kínálunk, az a szakértelmünk és gyártó kapacitásunk.
 
Ha kíváncsi arra, hogy milyen gépekkel milyen műveleteket tudunk elvégezni, honlapunk műszaki fejezetein részletes információt talál mindezekről. Itt most inkább csak néhány olyan tulajdonságot emelnénk ki, amivel nem büszkélkedhet a legtöbb műanyag feldolgozó cég.
 
 
Kicsitől a nagyig, egytől a sorozatig
 
Ilyen például, hogy mi az átlagosnál nagyobb méretű termékeket is tudunk készíteni.
 
Kezdjük mindjárt a 2003-ban egyedileg épített nagyméretű kemencénkkel, amibe akár egy egész standard méretű tábla (2x3 m) is befér. Az azóta eltelt csaknem két évtized alatt számos reprezentatív helyre (múzeumokba, céges székházakba, fogadó termékebe, üzletekbe) készült több méter magas vagy hosszú, íves, alakos munkáinkra nagyon büszkék vagyunk. Az elmúlt pár évben pedig az energiahatékonyság jegyében két kisebb melegalakító kemencét is üzembe helyeztünk.
 
Hasonlóan kiemelnénk az élhajlítást, ami bizonyos méretig sok cég által kínált művelet. A mi első élhajlító gépünk 195 cm hosszban képes dolgozni, ami viszont nem tipikus az iparágban. Van természetesen egy kisebb, nagyon korszerű gépünk is, amivel a kisebb darabokat egyszerűbben, gyorsabban tudjuk hajlítani.
 
Ugyanígy, mind CNC maró, mind pedig lézervágó gépből rendelkezünk a szokásosnál nagyobb asztalméretűvel is, a nagyobb darabok megmunkálásához, és kisebbel is, az apróbb termékekhez.
 
Gépparkunkat tehát úgy alakítottuk, hogy akár méretben, akár darabszámban a legrugalmasabban, legtermékenyebben tudjunk alkalmazkodni a feladathoz.
 
 
Számtalan felhasználásra számtalan termék
 
Honlapunkat böngészve bizonyára feltűnik, hogy milyen sokféle terméket készítettünk az elmúlt években, több iparágba is. A gépburkolattól a helikopter szélvédőig, a modern imafaltól a disco gömbig, futurisztikus múzeumi berendezéstől korhű kandeláber buráig, egyszerű displaytől algatermesztő berendezésig.
 
A honlapon mindennek csak töredékét tudjuk bemutatni, a legtipikusabb csoportokba rendezve.
 
Ezért akár lát hasonló referenciaképet, mint amire önnek szüksége van, akár teljesen új, semmihez sem fogható dolgot képzelt el, bátran keressen bennünket! Ha ennek a rendkívül sokféle kihívásnak meg tudtunk felelni, az ön kívánságának teljesítéséért is meg fogunk tenni mindent.