KEZELÉSI ÚTMUTATÓ PLEXI/POLIKARBONÁT TERMÉKHEZ

 
 
A plexi, polikarbonát termék-, de egységesen a hőre lágyuló műanyag termék-használata fokozott figyelmet, törődést kíván! Ahhoz, hogy ez a termék tartósan megőrizze előnyös tulajdonságait felhasználás során javasolt a következő pontok betartása, figyelembe vétele.
  1. Plexi, polikarbonát (általában hőre lágyuló műanyag) tárgyat óvni, távol tartani hőforrástól illetve sugárzó hőtől! A magasabb hőmérséklet maradandó felületi sérüléseket okozhat.
  2. A termék tárolása, raktározása, szállítása csomagolva – ha lehet védőfóliával együtt – történjen! A plexi, polikarbonát és egyes hőre lágyuló műanyagok könnyen karcolódnak-, a termék felületén zavaró, maradandó barázdák keletkezhetnek. Kerülni kell a tartós napsütésnek kitettséget is. Elsősorban a fólia fog a termékfelületre „rásülni”, de esetenként egyes –főként a nem UV védett – anyagok is degradálódhatnak.
  3. A plexi, polikarbonát (általában hőre lágyuló műanyagok) száraz tisztítását puha, szennyeződésmentes törlőkendővel végezzük, de szerencsésebb porszívózni (a felülettől eltartott porszívó fejjel) vagy sűrített levegővel lefúvatni a termék felületét.
  4.  Dörzsit és egyéb érdes, kemény tisztító eszközt használni tilos!
  5. Plexi, polikarbonát (általában hőre lágyuló műanyag) termék tisztítása nedvesen is történhet. Ehhez tiszta vízben elkeverünk néhány csepp folyékony mosogatószert és az oldatot tiszta ruhával felhordjuk a tisztítandó felületre. Ezt követően tiszta, száraz, puha, nedvszívó textillel töröljük szárazra a tisztított felületet majd – a háztartásokban ismert- Clin Windows enyhén alkoholos ablaktisztítóval tesszük csepp-, és foltmentessé. A Clin Windows ablaktisztító spray fejét célszerű habosító állásban használni. Az így tisztított plexi, polikarbonát (általában hőre lágyuló műanyagok) felületén sosem keletkezik feszültségkorróziós repedezés.  Denaturált szeszt használni tilos!
  6. Plexi, polikarbonát (általában hőre lágyuló műanyagok) oldószeres tisztítását kerülni kell! Az oldószer, tisztítószer termékre kifejtett hatása függ az alkalmazott technológiától. Az agresszív, rosszul választott tisztítószer a termék felületén mattosodást, a vágott éleken feszültségkorróziós repedezést okozhat!
  7. A választott tisztítást, ill. tisztítószert javasolt a plexi, polikarbonát termék gyártójával, forgalmazójával előre egyeztetni!