PMMA (plexi, akril)- extrudáltAz extrudált plexi felülmúlhatatlan időjárás-, és öregedésállósággal rendelkezik. Könnyen formázható, ragasztható és megmunkálható. Bel- és kültéren egyaránt ajánlott. Talán az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb műanyag. Bő méret- és színválasztékban kapható.
 
A plexi másik előállítási formájához, az öntött plexihez képest az extrudált feszültségterhesebb anyag. Van olyan feldolgozási munkafázis, ahol ez miatt nehezebb vele bánni (pl. jobban kenődik, szűkebb hőmérséklet tartományban alakítható jól). Ugyanakkor vannak előnyei is, például a vastagságtűrése, mely sokkal pontosabb az öntéssel előállított lapokhoz képest. És nem utolsó sorban előnye az ára is, hiszen olcsóbb.
 
Főbb felhasználási területek:
 
Megmunkálhatóság: forgácsolható, lézervágható, élhajlítható, ragasztható, hőformázható

Színek: víztiszta, opál, sárga, narancs, piros, kék, zöld, szürke, barna, fekete

Vastagságok: 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 20 mm

Táblaméret: 2050 x 3050 mm (néhány vastagságban 2050x4050 mm-es tábla is rendelhető), víztiszta, opál és fekete színekben kisebb táblaméretek is elérhetők.
 

Specialitások/ Különlegességek:
Tükörplexi:
EndLighten: szín:
HC (hardcoated – karcálló):
 
Extrudált plexi lemez technikai adatlapjának letöltése.
 
https://szatunaplex.hu/anyag/kezelesi-utmutato-plexi-polikarbonat-termekekhez
 
A pontos színekről, vastagságokról, árnyalatokról kérem, érdeklődjenek értékesítő kollégáinknál a 88/596-180-as telefonszámon, vagy az info[kukac]szatunaplex[pont]hu e-mail címen.